tiistai 19. huhtikuuta 2016

120. Ypäjä Spring Show

Heippa!
Nyt kirjoittelen vähän eilisistä kisoista Ypäjällä. Menin Batella haimihallissa 100cm ja 110cm. En lähtenyt kisoihin voitto mielessä, vaan hakemaan kivoja ratoja, kun viimeksi menin niin huonosti.
Metrin verkassa Bate oli jotenkin vähän väsynyt. Sain sen kuitenkin heräteltyä, ja lopulta hevonen ei meinannut pysyä nahoissaan kun oli niin menossa. Siispä Bate oli hieman kova suusta, mutta ei se menoa haitannut. Radalle päästiin, ja näyttelin esteet hevoselle. Kun rata alkoi, Bate meni ihan kivasti. Aika vauhdikkaasti, mutta se oli silti hallinnassa. Ensimmäinen ja toinen este sujui hyvi, kolmas myös. Neljännelle esteelle tultiin kaarevalla linjalla, ja sitä Bate tuijotti aivan kauhuissaan. Yli kuitenkin päästiin ja rata jatkui kahden askeleen sarjalle. Bate tuli tähän aika lujaa, joten väli jäi hieman ahtaaksi, mutta siitäkin selvittiin puhtaasti. Sitten tultiin pysty, jolta kaarevalla linjalla okserille, jonka Bate töytäisi takajalalla alas. Se oli aivan turha puomi, ja siitä oltaisiin vältytty, jos Bate vain olisi nostanut jalkaansa. Sanonkin siis että se oli aikalailla hevosen "virhe". Siitä tultiin vielä perusradan viimeinen pysty ja se luokka oli meidän osalta siinä.


110cm luokassa Bate tuntui paljon paremmalta. Se oli kuulolla heti verkassa. Verryttelyssä otin vain muutaman hypyn, kerran okserin ja pari kertaa pystyn. Lopun aikaa tein sielällä erilaisia siirtymisiä. Rata alkoi todella hyvin. Arvosteluna oli A.2.0 joten menin heti alusta asti reippaasti. Ykkönen ongelmitta, jonka jälkeen käännös kakkoselle ja kakkoselta suora linja kolmoselle. Linjan väli jäi ehkä hieman pieneksi mutta ei mitenkään aivan liikaa. Siitä käännyttiin neloselle, ja neloselta tein U:n mallisen tien sarjalle. Tultiin sarjalle vähän lujaa, ja väli jäi pieneksi, mutta Bate nosti jalat hienosti. Siitä tuli ehkä hiukan pidempi tie kutoselle, ja kutoselta oli 4 askeleen väli seuraavalle. Otin tässä välissä iha hieman kiinni, sillä olin muiden ratoja katsoessani huomannut että todella monella se on jäänyt ahtaaksi. Meilläkin se jäi hiukan ahtaaksi, mutta Bate hyppäsi sen kuitenkin ongelmitta. Siitä käännyttiin pystylle ja pystyltä kaareva linja isolle okserille, johon meillä sitten tökkäsi. Ratsastin aivan liian lujaa hevosta eteen, ja Bate teki viisaan päätöksen ja pysähtyi. Jos se olisi hypännyt, olisin esteen jälkeen luultavimmin tippunut tai ainakin keikkunut kaulalla. Hieman tämä kyllä ärsytti, kun hevonen oli niin super hyvä ja menin sitten tyrimään koko jutun. Siitä silti jatkettiin ja tein ympyrän jolta tultiin okseri aivan juureen ja este alas, mutta ei se enään haitannut edes. Siitä vielä pysty puhtaasti ja meidän päivä oli siinä. Tästä luokasta olisi helposti tullut sijoitus, ellei jopa voitto jos olisin osannut ratsastaa. Argh.. Noh, virheistä opitaan, ja ensikerralla paremmin, right?




c) Asta Heinonen

c) Asta Heinonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti