torstai 7. huhtikuuta 2016

119. Reeniä kotona

Heipsun!
Tänään menin Batella kentällä normi treeniä, ja jotain puomeja. Menin myöskin pitkästä aikaa hackamorella!
Aloitin kentällä ihan vain käynnissä taivutellen, sekä tein pysäytyksiä. Ravissa otin paljon ympyröitä, siirtymisiä, kulmia ja puomeja. Bate oli ehkä hieman väsyneen oloinen, mutta lopulta se sitten heräsi. Puomeilla oli hiukan ongelmana se, että Bate yritti vain niinsanotusti rynniä läpi. Se ei oikein keskittynyt, ja se vain kiihdytti puomeille tultaessa, ja ravasi ne todella tikittäen. Sitä sitten treenattiin vähän aikaa, molemmista suunnista. Kun se sujui, otin pienet välikäynnit. Kävelyn jälkeen aloin ottamaan laukkaa ympyrällä. Baten laukka on kehittynyt tosi paljon. Se oli aikaisemmin vähän ehkä löysää, eikä se jaksanut kantaa itseään. Nyt laukka on ryhdikästä, ja sujuvaa! Otin laukkaa ensin oikeaan kierrokseen ympyrällä. Bate meni hyvin, siirtymisissä oli taas aikamoiset ongelmat. Se ei meinannut ollenkaan laskea raville. Laukkasin sellaista pientä ja hidasta laukkaa varmaankin jonkun kolme kierrosta ennen kuin se otti raville. Otin tähän suuntaan hepan ympyrälle, ja tein siinä laukka-ravi-laukka siirtymiä. Lopulta hevonen oli hyvin kuulolla! Vaihdoin suunnan, ja tämä vasen onkin Baten vaikeampi suunta. Se ei taivu tähän suuntaan laukassa niin hyvin, kuin oikeassa. Se siis saattaa lähteä hieman oikomaan lapa edellä sisälle päin. Alkuun keskityin vain siihen että sain hevosen hyvin kiinni, ilman että se riuhtoisi päätään tai lähtisi heti kiitoravia laukan jälkeen. Lukuisten siirtymien ja lukuisten hikipisaroiden jälkeen sain tämänkin lopulta toimimaan. Se pysähtyi laukasta istunnalla, ihan yhtäkkiä. Sen jälkeen kaikki sujuikin helpommin. Sain hevosen taivutettua kunnolla sisään päin, ja laukka pyöri kivasti. Tämän jälkeen kävelin hetken, ja sitten otin loppuravit. Kiertelin siis pitkin kenttää pitkillä ohjilla, ja Bate saa venyttää päätään eteen jolloin selän saa venymään oikein kunnolla. Kävelin vielä vähän ja sitten menin talliin.
Tallissa hoidin Baten, harjasin, ja pesin jalat. Sen jälkeen laitoin rasvaa jalkoihin (Batella on ollut jo tosi pitkään riviä jota ei olla ollenkaan huomattu, ja siksi jalat ovat ehkä hieman jopa turpoilleet. Jalat eivät kuitenkaan ole olleet lämpimät). Sen jälkeen vielä hieman hieroin Baten selkää ja lapoja, ja sitten laitoin karsinaan.
En saanut tältä päivältä mitään muita kuvia kuin omalla kännykällä otettuja Baten poseerauskuvia! Niillä mennään nyt tämä kerta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti