torstai 17. joulukuuta 2015

117. JOULULOMA

Moikka!
Minulla alkoi vihdoin joululoma, ja ajattelin nyt lomalla kirjoittaa hieman aktiivisemmin. Kirjoitan tähän alkuun ensin hieman kuulumisia.
Olimme tuossa 22.11.2015 Niihamassa, 3-tason kisoissa. Näitä kisoja ennen, olimme viimeksi kisoissa muistaakseni Niihamassa, vielä ulkokentällä. No mutta kuitenkin... 100cm luokkaa varten verkkasin aika paljon. Verkka oli harjoitusmaneesissa, ja kilpailumaneesissa oli pieni alue päädyssä, jossa sai ollaa kaksi ratsukkoa odottamassa. Verryttelyssä oli mielestäni liikaa porukkaa... ihmiset vain nostelivat ja laskivat esteitä, vaikka joku olikin huutanut jo että tulee esteelle. Itselleni kävi näin monta kertaa. Olin tulossa esteelle, ja juuri silloin joku meni seisomaan keskelle estettä, laskemaan sitä. No, mutta sain lopulta verkattua ihan suht hyvin. Menin odottelemaan kilpailumaneesiin, ja sielä oli taas jotain tapahtunut niin, että jouduinkin suoraan menemään radalle valmistautumaan, vaikka minua ennen sinne piti mennä kaksi ratsukkoa. Mutta menin kuitenkin valmistautumaan. Näytin kaikki esteet Batelle, ja sitten sainkin jo aloittaa. Luokan arvostelu oli A.2.0 eli ei uusintaa, ja aika otetaan tästä perusradasta. Radassa oli muistaakseni 9 estettä. Yksi näistä oli sarja jossa oli A ja B osat. Rata meni mielestäni aivan mahtavasti! Bate kuunteli, ja oli todella skarppina. Yhdessä kohtaa Bate innostui, mutta sain sen heti kuitenkin hallintaan. Esteellä numero 7. minulta lähti jalustin toisesta jalasta, ja menin seuraavan esteen ilman toista jalustinta. Viimeiselle esteelle tultaessa sain juuri ja juuri ennen estettä jalustimen takaisin jalkaan! Meidän rata oli todella hyvä, ja se olikin luokan nopein! Voitimme siis luokan!
110cm luokan verkka oli samanlaista kaaosta. Hevosia meni eri suuntiin, ihmiset poukkoilivat joka suuntaan ja nostelivat esteitä. Pääsin molemmat esteet kuitenkin hyppäämään ainakin kerran ja loppuajan käytin venyttelyyn. Pian pääsinkin valmistautumaan kilpailumaneesiin. Radassa oli muistaakseni taas 9 estettä, joista yksi oli taas kaksi osainen sarja. Näyttelin esteet Batelle, ja tein vielä viimeiset ratkaisut teiden suhteen. Aloitin radan. Rata alkoi todella hyvin, eikä Bate riehunut mitään. Neljä ensimmaistä estettä menivät aivan ongelmitta. Viidettä Bate hieman kyttäsi, mutta olin päättänyt että kaikista mennään yli, tyylillä millä hyvänsä. Bate hyppäsi sen ongelmitta. Sarja meni hienosti, ja siitä oli suora linja seiskalle. Este oli juuri oven kohdalla, ja Bate on aina pelännyt niitä ovia. Ajattelin kuitenkin vain että nyt vain mennään eikä meinata. Hieman Bate katsoi ovea, mutta muuten ihan ongelmitta yli! Sitten tuli tämä este mihin oli tehtävä joko pieni, aikaa voittava tie, tai pitkä tie. Päätin vasta tässä vaiheessa, että minähän en tuolta kierrä, vaan hyppään esteen vinoon. Bate pelästyi hieman vieressä olevan esteen johdetta, mutta löin pohkeet kiinni, ja sitten mentiin. Esteestä yli, ja tiukka käännös viimeiselle. Bate hieman hyytyi tässä mutkassa, ja jouduin aika paljon patistelemaan sitä, että päästäsisiin viimeisestä esteestä yli. Viimeinen este oli iso okseri. Sain Bateen tarpeeksi vauhtia, ja päästiin sekin puhtaasti! Olin niin tyytyväinen koko rataan! Me ei olla kovin montaa 110cm luokkaa menty, ja nyt meni niin hienosti pitkän tauon jälkeen! Kisat kuitenkaan eivät olleet kovin helppoa tasoa. Meidän suoritus riitti hienosti toiseen sijaan!

Kerron vielä vähän muitakin kuulumisia!
Baten kanssa on mennyt todella hyvin! Meillä tuli tosiaan vuosi yhteiseloa täyteen tuossa 22.11, juurikin sinä onnistuneena kisapäivänä! Pride, eli meidän tämä nuorimmainen, sai jo satulaa yksi päivä selkään! Se ei sanonut siitä mitään, katsoi vain hieman ihmeissään! Sitten meidän Bo II, on mennyt nyt myöskin hyvin! Se on ollut hieman taipuisampi kuin yleensä! Ja ikäänsä nähden hän on hyvässä kunnossa! Sitten Diidii... se oli saikulla tuossa viimeisen vuoden ja on päässyt nyt taas käyttöön! Se sairasti pari päivää sitten pienen flunssan, mutta parani siitäkin jo!
Meillä on siis mennyt kaikkien kanssa hyvin! Laitan tähän alle sekavasti kuvia, kun kirjoitan puhelimella tätä niin en voi siirrellä niitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti